Yksi asia voi muuttaa koko elämän osa 3.

Lisää ongelmia... 

Osa 3.

@janinaerica_
Se, että home vei terveyteni se vei minulta myös rakkauden ruokaan ainakin hetkeksi aikaa. Kahdeksantoista vuotiaana minulta vedettiin matto rajusti jalkojen alta, sillä minulle iskettiin lista ruoka-aineista joita en välttämättä enää ikinä voi syödä. Voitte kuvitella miltä tälläinen uutinen tuntuu ihmisestä jonka ei ole ikinä tarvinnut katsoa mitä suuhunsa laittaa ja nyt pitää aina lukea tuoteselosteet tai tehdä itse jos jotain haluaa syödä. Jos minulta kysytään on helpompi kertoa mitä voin syödä kuin mitä en voi syödä, sillä lista on todella pitkä. En meinaa itse edes muistaa mille kaikelle olen allerginen eikä asiaa auta se, että näitä allergioita tulee koko ajan lisää. Aikaisemmin olin lähes kaikkiruokainen ja äitini on käyttänyt minut muutamaan otteeseen nuorempana allergiatesteissä, sillä siskollani on aina ollut allergioita. Kiitos homeen olen tällä hetkellä meidän perheen allergisin ihminen. Ulkona syöminen ei aina tunnu niin kivalta idealta kun tietää etten voi syödä listalta mitään suoraan ilman, että sitä joutuu jotenkin muuttamaan. Kaiken kanssa oppii kuitenkin elämään vaikka se alussa tuntuukin maailmanlopulta, se vaatii vain kärsivällisyyttä ja hyvää mielikuvitusta.
Terveydentilani näin muuten allergioita lukuunottamatta on kohentunut ja vastustuskykyni vahvistunut. Tästä kaikesta saan kiittää Lääkärikeskus Mehiläisen ja Antioksidanttiklinikan lääkäreitä. Mehiläisen lääkäri oli mukanamme alusta asti ja hänen ansiostaan pääsin kotiopetukseen. Antioksidanttiklinikan lääkäri puolestaan neuvoi vitamiinien ja vahvojen antioksidanttien kanssa jotka ovat parantaneet immuunipuolustusjärjestelmääni huomattavasti, enkä saa kaikkia mahdollisia flunssia. Kun menin ensimmäisen kerran klinikalle lääkäri totesi muutamien testien jälkeen tilanteeni vakavaksi. Kehossani myllersi paha tulehdustila; lääkärin mukaan kehossani oli "pommi" joka piti purkaa välittömästi. Tästä voimme kiittää hometta joka oli tuhonnut immuunipuolustus järjestelmäni lähes kokonaan. Jos pommin olisi annettu räjähtää makaisin nyt sairaalassa. Me päätimme kuitenkin ryhtyä heti toimiin ja parantaa minut tai ainakin tehdä minusta vahvemman. Tämä prosessi vei/ vie aikaa, enkä tule koskaan parantumaan täysin tästä kaikesta. Mutta niinkuin jo aikaisemmin totesin kaiken kanssa oppii elämään enkä halua antaa tämän asian vaikuttaa elämääni sen enempää kun se jo vaikuttaa. Kuljen kaikkialla lääkkeet sekä maski mukanani ja poistun heti tilanteesta kun haistan homeen. Liikun, syön terveellisesti ja huolehdin siitä, että olen aina sellaisessa kunnossa, että voin pitää itsestäni huolen. Toivon, että tästä minun "ongelmastani" olisi apua toisille samasta asiasta kärsiville ja yleisesti avaa ihmisten silmät näkemään asian vakavuuden. En toivo kenellekkään samanlaista kohtaloa minkä minä sain homekoulun takia. Niin pienellä asialla kuin ilmastoinnin jättämisellä päälle voidaan pelastaa monen ihmisen terveys. Sillä nykyajan rakennuksista on suunniteltu pulloja ja ne vaativat jatkuvan koneellisen ilmastoinnin. Kuvittele muovipullo jonne laitat pisaran vettä ja suljet korkin tämän jälkeen. Kun menet aamulla katsomaan pulloa mitä näet? Pullo on täynnä vesihöyryä. Samalla tavalla käy rakennuksille kun ilmastointi sammutetaan päivän päätteeksi. Minne tämä kaikki kosteus sitten menee? Rakenteisiin tietenkin ja tarpeeksi pitkällä ajalla rakennus alkaa homehtua. Olemme siis keksineet täysin väärän tavan säästää kuluissa ja kiitos tämän moni nuori ja aikuinen sairastuu. Kannattaa siis miettiä kahteen kertaan ennen kuin sammuttaa ilmastoinnin. Toki siinä säästetään sähkölaskuissa, mutta olemmeko me valmiita uhraamaan oman tai toisen ihmisen terveyden muutamien euron takia.
Tähän päätän tarinani taistelussa hometta vastaan, vaikka tosielämässä taistelen joka päivä tämän aisan kanssa ja olen päättänyt jatkaa kunnes voitan.
-Janina


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yksi asia voi muuttaa koko elämän osa 1.

This is my story

Herkkuhetki