Herkkuhetki



Herkkuhetki

@janinaerica_

Olen tässä vuosien varella joutunut soveltamaan erilaisia reseptejä, että saan niistä sellaisia jotka sopii meidän perheen ruokavalioon. Siskollani ja äidilläni on aina ollut allergioita, joten kun minulta vietiin ruoka-aineita pois ei reseptien muuttaminen minulle syöntikelpoisiksi ollut vaikeaa. Välillä joutuu toki miettimään ja kokeilemaan kunnes löytää sen parhaimman tavan tehdä esimerkikki jokin leivos.  Onneksi nykyaikana löytyy hyvin vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita joita käyttämällä pystyn korvaamaan esimerkiksi maidon tai kananmunan. Täytyy vain olla tarkka kun käyttää gluteenittommia tuotteita, sillä vaikka tuote olisikin gluteeniton se saattaa sisältää kauraa, maitoa tai kananmunaa. Ripauksella mielikuvitusta ja rohkeutta kokeilla voi syntyä vaikka mitä herkkuja.
 Tästä löytyy resepti vegaanisiin ja gluteenittomiin proteiinipannukakkuihin: 

Resepti: 

4 dl soija-/tai riisimaitoa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl puhdistamon riisiproteiinia (maustamatonta tai maustettua) 
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Halutessasi voit lisätä taikinaan erilaisia marjoja tai hedelmiä

••••••

Sekoita kuivatainekset keskenään. Lisää sitten  öljy ja soija-/riisimaito. Anna taikinan olla noin 5-10min. 
Paista pannukakut miedolla lämmöllä kauniin kullan ruskeiksi. 
Voit tarjoilla pannukakut haluamiesi lisukkeiden kanssa, esimerkiksi mansikkahillon ja soija jäätelön kanssa. 


Näihin pannukakkuihin valitsin lisukkeeksi 1 dl mustikoita, 2 kpl banaania ja 1 dl cashewpähkinöitä

Eikun herkuttelemaan!


-Janina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yksi asia voi muuttaa koko elämän osa 1.

This is my story